TRAINTABLE

Een bereisde tafel

Een ruimtelijke tafel, gemaakt van planken uit oude treinwagons. Dat is de TRAINTABLE in een notendop. Al is deze in het oog springende tafel eigenlijk niet in één zin samen te vatten. De tafel is gemaakt van tachtig jaar oude planken die uit oude treinen zijn verwijderd. Goederen, bagage en mensen hebben zich over de houten vloeren verplaatst en dat zie je. Het hout heeft geleefd. Zit vol met verhalen. En de historie ervan is – door het hout in hars te gieten – als het ware gekapseld. Dankzij de unieke kleurschakeringen wordt dit meubelstuk al snel het onderwerp van gesprek.

Materiaal

Hout met een verhaal. Mascha houdt ervan. Helemaal wanneer je goed kunt zien dat het geleefd is. Oude treintoestellen worden gedemonteerd en de vloeren die erin liggen zijn meer dan tachtig jaar oud. De planken worden gedroogd, waarna ze licht worden geschaafd. De donkere kleur wordt hierdoor voor een deel verwijderd, maar niet volledig. Het schaven wordt op exact het juiste moment gestopt, zodat de feeling bewaard blijft. De diepte en warmte van de planken, de plekken waar de bouten hebben gezeten en de slijtagesporen zorgen voor een vurig en intens effect.

Dan is het tijd voor de volgende stap in het proces. Het hout wordt – herhaaldelijk – in dunne lagen hars gegoten. Hierna wordt het meerdere malen op een uiterst zorgvuldige manier gepolijst totdat het kristalheldere effect ontstaat. Het resultaat? Een imposant, ruimtelijk effect.

Maatwerk mogelijk

De TRAINTABLE wordt – op basis van jouw wensen – op maat gemaakt. De maat en vorm is bespreekbaar, al komt het ruimtelijke effect in de ovale uitvoering het beste tot haar recht. Iedere tafel is uniek en het woord ‘meubel’ is ondergeschikt. Met de TRAINTABLE haal je een waar kunstwerk in huis. Een blikvanger vol geschiedenis, waaraan vele mooie, nieuwe verhalen worden verteld.