Robuuste tafels

Door de jaren heen worden ze alleen maar mooier

Robuuste tafels van DOKX zie je niet gauw over het hoofd. Door hun formaat. Maar ook door het prachtige, levendige hout waarvan ze gemaakt zijn. De warme uitstraling. En de kernachtige vormgeving. DOKX robuuste tafels worden gebruikt als vergadertafel in een organisatie, als stamtafel in een café, maar ook als eettafel bij jou thuis. De UNBEATABLE is ook zeer geschikt als tuintafel. Alle robuuste tafels van DOKX zijn zeer duurzaam en worden door de jaren heen alleen maar mooier.

Robuuste tafels zijn unieke tafels

DOKX robuuste tafels zijn geen standaard tafels. Bij elk blad is het hout weer anders getekend en 'gevlamd'. De afmetingen wijken vaak af van standaardmaten. Robuuste tafels kunnen maar liefst vijf meter lang worden! En er zijn verschillende onderstellen om uit te kiezen. Het spreekt voor zich dat Mascha alle tijd neemt om je zo goed mogelijk te adviseren bij jouw keuzes. Welke tafel past bij jou? Of bij jouw bedrijf? Wordt het een werktafel? Een gezinstafel? Een 'allrounder'? Wie gaat er gebruik van maken? Staat hij binnen of buiten? Hoeveel ruimte is er? Bij deze en nog veel meer overwegingen wordt uitgebreid stilgestaan.

Het hout van de robuuste tafels heeft de elementen getrotseerd

Een nieuwe lading hout die bij DOKX arriveert, is nauwelijks herkenbaar als hout. Het lijken wel platen van modder. Als alle troep is verwijderd worden de rotte delen uit het hout geschaafd. Steeds fijner en fijner wordt er geschaafd. En dan begint het schuren, met opbouwende korrel. Met het schaven en schuren worden de afzonderlijke delen in hoogte gelijk gemaakt, zodat een vlak tafelblad ontstaat. Let wel: de robuuste tafels zijn bijna nooit perfect vlak! De nerven, gleuven en knoesten maken juist de charme ervan. Grotere gaten en scheuren worden naar wens en behoefte opgevuld.

De techniek waarmee de UNBEATABLE en de COMFORTABLE bij elkaar worden gehouden is al even slim als eenvoudig. Een stuk draadeind gaat dwars door de balken heen en wordt aan weerskanten met een moer aangedraaid. Als laatste handeling wordt het blad gepolijst, om de toplaag te verzegelen. Nu is de tafel gebruiksklaar en een onverwoestbaar, robuust meubel geworden.