RESPECTABLE

Doorleefd wit. Sfeervol en Smaakvol. Voegt zich makkelijk in het interieur.

Het tafelblad is gemaakt van stoer, karaktervol gebruikt hout, dat wit wordt gebeitst. Daarna wordt het geschraapt, waardoor de houtstructuur en de gebruikssporen terugkomen. Het hout komt tot leven. Wordt als het ware opgetild uit zijn alledaagse verschijningsvorm. Donkere delen schemeren subtiel door de verf heen. De RESPECTABLE doet het erg goed in een interieur waar hout al dominant aanwezig is. Door de witte beits wordt het interieur in zijn geheel niet té houtachtig. Het wit geeft bovendien een mooi ruimtelijk effect. 

Materiaal

De RESPECTABLE wordt gemaakt van doorleefd sloophout. Hoe meer gebruikssporen, hoe beter. Het wordt gebeitst met ecologische beits en geschraapt. Na het beitsen wordt het blad in kristalhelder kunsthars gegoten en tot hoogglans gepolijst. De RESPECTABLE is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het is een esthetische en gezellige tafel met een industrieel karakter.

Maatwerk mogelijk

De eerste RESPECTABLE werd gemaakt voor een erg smalle woonkamer. Dit gegeven leidde ertoe om het blad te versmallen. Wat in de breedte verloren ging aan tafelblad, werd in de lengte gecompenseerd. De totale oppervlakte bleef dus gelijk aan die van een standaard tafelblad. Deze eenvoudige ingreep had maar liefst drie voordelen. Meer loopruimte om de tafel heen. Door de lengte kan de tafel tegelijkertijd voor verschillende taken worden gebruikt. En je zit wat dichter tegenover elkaar, wat altijd fijn is. Inmiddels is deze afwijkende tafelmaat een handelsmerk van DOKX. Bij de RESPECTABLE passen verschillende onderstellen. Informeer naar de mogelijkheden.