Mascha Leijten

Creatieve geest met een hart voor duurzaamheid.

Mascha is een creatieve en ondernemende duizendpoot met een voorliefde voor het authentieke, vakmanschap, schoonheid en eerlijke materialen. Gedrevenheid en ongebreideld enthousiasme zit in haar bloed. Ze gaat het meest “aan” wanneer ze kan creëren. Met hoofd, handen en buik en alles vooral vanuit het hart.

Nieuwe horizonnen ontdekken is iets waar ze energie van krijgt. Wat ze nog niet weet kan geleerd worden. Zo ging dat met het ambacht van tafels maken, waarvoor ze een uitstekende leermeester had in Maarten Kierkels (rechts op de foto). Hij begon in 2017 aan de Tramkade met het maken van tafels en heeft haar alle fijne kneepjes van dat vak geleerd.

Volgens Mascha is veel ook gewoon een kwestie van doen waar je blij van wordt. Zo wist ze een paar jaar terug niet dat ze portretten kon schilderen. Inmiddels wordt haar werk gewaardeerd tot ver buiten Nederland. En hangen haar schilderijen in onder andere Engeland, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Amerika en Canada.

Haar achtergrond en ervaring in het bedrijfsleven zet ze nog steeds in door organisaties te helpen met strategische vraagstukken met haar bedrijf Ymagine. DOKX leent zich als locatie bijzonder goed voor de sessies die ze daar met opdrachtgevers houdt. De ruimte stelt ze ook beschikbaar voor anderen die er een meeting, teamsessie of heidag willen doen.

De combinatie van bezigheden, vaardigheden, projecten en mensen voedt de ideeën continu. Bij DOKX komt alles samen.

Doen waar je blij van wordt

Inspireren en delen

Mascha wil zoveel mogelijk inspireren en gelooft in delen. Een opvatting die betekenis krijgt als je deelt wat schaars is. Zo wordt de schaarse ruimte gedeeld met een beginnende ondernemer. Voorheen met een bouwer van elektronische contrabassen. Momenteel met Trolleywood, een restaurateur van antieke hoteltrolleys.